• Eliotropia

Συνέντευξη με τη μακιγιέζ Εβιάνα Ανδρέου

Updated: Jun 22, 2020

Καλώς σας βρήκα στα eliotropia.


Eγώ ευχαριστώ για το κάλεσμα!


Πες μας λίγα πράγματα για σένα ούτως ώστε να σε γνωρίσουμε.


Ονομάζομαι Eviana Aνδρέου, είμαι επαγγελματίας makeup artist. Άργησα να ακολουθήσω τον ‘’κρυφό’’ μου πόθο, λόγω των σπουδών μου ως δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγάς τα όνειρά σου.


Πότε και πώς ξεκίνησε η πορεία σου στο μακιγιάζ?


Έχω ξεκινήσει από το 2017 παίρνοντας το πρώτο μου certificate με έδρα μου τη Λεμεσό. Aπό τότε δεν έχω σταματήσει να μετεκπαιδεύομαι έχοντας απώτερο σκοπό να αντλήσω γνώσεις και τεχνικές από διάφορους makeupartist του εξωτερικού. Έχοντας στη κατοχή μου 4 Όλα ξεκίνησαν μετά από πολλές παροτρύνσεις από το στενό μου κύκλο. Μιας που αξιοποιούσα το ταλέντο μου στα πρόσωπα τους σε διάφορα event που είχαν. Ευτυχώς δεν το άφησα να πάει χαμένο, αφού όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα είσαι ευτυχισμένος.


Από πού αντλείς έμπνευση για τη δουλειά σου?


Η έμπνευση και η αισθητική του καλλιτέχνη χτίζονται μέσω από τις εικόνες που παρακολουθεί , άρα από το γούστο του καθενός, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Συγκεκριμένα παρακολουθώ δουλειές ξένων makeupartist οι οποίοι δείχνουν τις τάσεις που επικρατούν στο μακιγιάζ αλλά και τη πολύπλευρη αισθητική τους που έχουν όσον αφορά την ομορφιά.Ποια είναι τα 5 αγαπημένα σου προϊόντα μακιγιάζ αυτή την περίοδο?


Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Hollywood Flawless Filter της Charlotte Tilbury. Είναι ένα προϊόν που μπορείς να το αναμείξεις με το foundation και να σου δώσει μια υγιής βάση με φυσική γυαλάδα. Επιπλέον προϊόντα που προετοιμάζουν την επιδερμίδα και την ενυδατώνουν είναι το Glow Elixir της εταιρείας Becca. Τελευταίο προϊόν που ξεχωρίζω είναι η παλέτα της Hourglass η Ambient όπου και αυτή με τη σειρά της δίνει υγεία και λάμψη σταθεροποιώντας τις υγρές υφές.

Με ποιο τρόπο βοηθάς μια κοπέλα να καταλήξει στο κατάλληλο μακιγιάζ για εκείνη?


Μέσω συζήτησης και επικοινωνίας. Αφού μου εξηγήσει πώς της αρέσει να βάφεται, τις αποχρώσεις κλπ. Έρχομαι να τη συμβουλέψω με βάση τα χαρακτηριστικά της , το χρώμα των μαλλιών της , ακόμα και την ηλικία της αλλά και το πού θα φορέσει το συγκεκριμένο μακιγιάζ.Τι συμβουλές θα πρότεινες για την ημέρα του γάμου τους?


Στη σελίδα μου στο instagram υπάρχουν συμβουλές για τις νύμφες, τις οποίες εφάρμοσα και εγώ στο δικό μου γάμο. Οι μέλλουσες νύμφες πρέπει να ξεκινήσουν από νωρίς να ενυδατώνονται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά πίνοντας νερό. Περίπου 2 βδομάδες πριν το γάμο μπορούν να κάνουν το βαθύ καθαρισμό προσώπου στην αισθητικό τους καθώς και διάφορες μάσκες ομορφιάς. Τη μέρα του γάμου καλός καθαρισμός του προσώπου, ενυδάτωση με ορούς και ένα τελευταίο tip είναι τα eyepatches με υαλουρικό για το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.


Ποιες τάσεις του μακιγιάζ θα επικρατήσουν φέτος το καλοκαίρι?


Το φυσικό λαμπερό δέρμα! Καθώς το eyeliner σε όλες του τις εκδοχές, τα glossy χείλη και το rouge . Tις λατρεύω και οι γυναίκες πιστεύω.

Υπάρχουν make up looks που σε ενοχλούν;


Ναι! ίσως τα πολύ βαρυφορτωμένα mad πρόσωπα και χείλια.

Πού μπορούν να σε βρουν οι αναγνώστριες μας?


Στη σελίδα μου στο instagram evianamakeupartist και στο facebook Professional Makeup by Skevi Andreou – Eviana.

539 views0 comments