• Eliotropia

Συνέντευξη με τον συγγραφέα και Life coach Γιώργο Ζελελίδη


Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.


Από το 2016 γράφω βιβλία αυτοβοήθειας καθώς επίσης κάνω life Coaching με ατομικές online συνεδρίες.


Πότε άρχισε η ενασχόληση σας με τη συγγραφή;


Όπως σας είπα το 2016 αν και ήταν κάτι το οποίο είχα την ανάγκη να το κάνω νωρίτερα. Νομίζω όμως πως τελικά ήταν ο σωστός χρόνος μιας και απέκτησα μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία.


Πώς πήρατε την απόφαση να εκδώσετε το πρώτο σας βιβλίο;


Ήταν μια παρότρυνση ενός δικού μου ανθρώπου για να μεταφέρω στον κόσμο όλη αυτή την γνώση που είχα αποκομίσει με την ενασχόληση μου όλα αυτά τα χρόνια. Για να είμαι ειλικρινείς δεν πίστευα ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα είχε φτάσει ως εδώ.


Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να εκδώσει κάποιος ένα βιβλίο;


Αν και τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή μας η αυτοέκδοση και είναι ευκολότερο να εκδόσεις ένα βιβλίο εν τούτοις χρειάζεται μεγάλη υπομονή και μεγάλος αγώνας αν θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με την συγγραφή και να μπορείς να βιοπορίζεσαι μέσα από αυτήν. Στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι αυτοί που το έχουν καταφέρει σε σχέση με το εξωτερικό που είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Το δεύτερο βιβλίο μου «Το ημερολόγιο που θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα» έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο on time books και θέλω να ευχαριστήσω τον μεταφραστή μου Δημήτρη Θανασούλα και τον εκδότη μου Δημήτρη Χριστοδούλου. Είναι ένας εκδοτικός οίκος που σε λίγους μήνες λειτουργίας έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση για τις παγκόσμιες επιτυχίες του. Νιώθω υπέροχα για την τιμή που μου κάνανε α είμαι μέλος και εγώ αυτού του εγχειρήματος.


Πείτε μας λίγα λόγια για τα βιβλία σας..


Τα βιβλία μου έχουν σαν στόχο την εσωτερική αφύπνιση και την αλλαγή λανθασμένων πεποιθήσεων στο υποσυνείδητο. Μέσα από αυτή την διαδρομή και τα μηνύματα που παίρνω καθημερινά νομίζω πως έχω καταφέρει να το πετύχω σε μεγάλο βαθμό αυτό. Σίγουρα χρειάζεται και η θέληση για να μπορέσει κάποιος να καταφέρει να αλλάξει χρόνιες πεποιθήσεις αλλά γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την όλα προσπάθεια και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζω να γράφω.


Από που πηγάζει η έμπνευση σας;


Δεν είναι θέμα έμπνευσης αλλά γνώσης του θέματος. Χρειάζεται συνεχή αναζήτηση και μεγάλη εσωτερική αυτοκυριαρχία για να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάποιες αρχές που είναι απαραίτητες για να ανέβεις επίπεδο στη ζωή σου.


Τι συμβουλές θα θέλατε να δώσετε στους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να εκδώσουν τα βιβλία τους;


Η συμβουλή που θα δώσω δεν απευθύνεται μόνο στους νέους συγγραφείς αλλά γενικά σε όποιον έχεις κάποιο όνειρο στη ζωή του. Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του πάνω από όλα και αν στοχεύσει με πάθος στο όνειρο του δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει. Να κλείσει τα αυτιά του στους γύρω του και να επικεντρωθεί στο στόχο του.


Είναι χρήσιμη η ύπαρξη των e-books;


Δυστυχώς ναι γιατί πλέον οι νέοι έχουν άσχημη σχέση με το βιβλίο και τους είναι πιο εύκολο να διαβάζουν μέσα από μια οθόνη. Το πραγματικό βιβλίο όμως είναι μια ολόκληρη τελετουργία όπου συμμετέχουν αρκετές από τις αισθήσεις μου όπως κυρίως η αφή και η όσφρηση. Οπότε το βλέπω σαν αναγκαίο κακό της εποχής μας και το δέχομαι.


Όντως, ισχύει και χαίρομαι που μπορούν να συνυπάρξουν αυτά τα δύο είδη διότι σε περιόδους κρίσης - π.χ. όπως είδαμε και βιώσαμε πρόσφατα με την πανδημία που αρκετά καταστήματα ήταν κλειστά - άνετα ο άλλος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο έργο ενός συγγραφέα μόνο από μία συσκευή. Έχει και θετικά έχει και αρνητικά.


Υπάρχει ενδιαφέρον για τα βιβλίο από το κοινό;


Ναι και μάλιστα απρόσμενα μεγάλο για κάποιους αλλά όχι για μένα που έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα να γίνονται πριν αυτά συμβούν. Αυτό εξάλλου παροτρύνω και μέσα από τα βιβλία μου σε όσους έχουν όνειρα.


Όσοι διάβασαν τα δικά σας βιβλία τι σας είπαν; Ποιες ήταν οι εντυπώσεις τους;


Λαμβάνω καθημερινά μηνύματα και αυτό είναι μια ηθική επιβράβευση για μένα ότι καταφέρνουν να αλλάζουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ο βαθμός που τα καταφέρνουν διαφέρει βέβαια και έχει να κάνει με την θέληση που έχει κάποιος για να αλλάξει. Όλο αυτό είναι η κινητήριος δύναμη για μένα να συνεχίσω αυτό που κάνω και θέλω και μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται να τους ευχαριστήσω όλους όσους επικοινωνούνε μαζί μου και μου λένε τις εντυπώσεις τους.


Γιατί πρέπει κάποιος να διαβάσει το βιβλίο σας;


Πολύ καλή ερώτηση. Είναι μια απόφαση που καλείται να πάρει κάποιος αν πραγματικά θέλει να αλλάξει τη ζωή του. Βλέπετε ο άνθρωπος καθημερινά χρειάζεται να πάρει αποφάσεις για το κάθε τι στη ζωή του. Εγώ μπορώ να του εγγυηθώ πως αν πάρει την απόφαση να διαβάσει τα βιβλία μου και το κάνει με επίγνωση ότι θέλει να αλλάξει θα δει σε λίγο καιρό αλλαγές που πραγματικά δεν θα τις πιστεύει.


Η συγγραφή δρα θεραπευτικά στον άνθρωπο;


Η συγγραφή για μένα προσωπικά είναι το οξυγόνο και το νόημα της ζωής μου. Όταν προϋπόθεση μου είναι να βοηθήσω όλο και περισσότερο κόσμο τότε όλο αυτό είναι κάτι που πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο.


Εσάς σας βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο η ενασχόληση με τη συγγραφή;


Εννοείται πως ναι. Όταν λαμβάνεις καθημερινά  τόσα μηνύματα σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Σε κάνει να νιώθεις άνθρωπος. Αυτό είναι το νόημα για τον καθένα και καθημερινά θα πρέπει να αγωνίζεται να είναι άνθρωπος. Να έχει μέσα του ανιδιοτελή αγάπη και να νιώθει ευλογημένος για όλα τα δώρα που του έχει δώσει η ζωή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;


Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω γιατί πιστεύω πως κάθε βιβλίο έχει να σου δώσει κάτι. Έχω διαβάσει πολλά καταπληκτικά βιβλία αλλά αν έπρεπε να διαλέξω υποχρεωτικά θα έλεγα πως μου αρέσει πάρα πολύ η τριλογία του Νίκου Θέμελη.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας;


Πάρα πολλοί και Έλληνες και ξένοι οπότε θα απαντήσω ο Νίκος Θέμελης από Έλληνες και Ντοστογιέφσκι από ξένους.


Ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή ενός συγγραφέα;


Η αίσθηση ότι βάζει ένα λιθαράκι στο να αλλάζει κάποιος. Εξάλλου όπως έχω γράψει πολλές φορές ο κόσμος αλλάζει μόνο όταν αλλάζουμε εμείς. Όταν λοιπόν έχεις την αίσθηση αυτή νιώθεις υπέροχα και γαλήνια που είσαι συγγραφέας.


Ασχολείστε με κάτι άλλο πέραν από τη συγγραφή;


Όπως είπα και στην πρώτη σας ερώτηση με τις online ατομικές συνεδρίες που είναι άλλο ένα υπέροχο κεφάλαιο στη ζωή μου. Αυτή η αμεσότητα που υπάρχει είναι πραγματικά μαγική.


Τι σημαίνει για εσάς το ραδιόφωνο;


Το ραδιόφωνο είναι άλλο ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μου μιας και υπήρξα ο ιδιοκτήτης του trust radio. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και σίγουρα με βοήθησε στην άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Ίσως είναι το ωραιότερο μέσο επικοινωνίας.


Ποιο μέσο επιλέγετε για την καθημερινή ενημέρωση σας, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ιστοσελίδες ή κοινωνικά δίκτυα;


Συγκεκριμένες ιστοσελίδες και ποτέ τηλεόραση. Την τηλεόραση την θεωρώ κατευθυνόμενη από οικονομικά συμφέροντα οπότε επιλέγω κάποιες ιστοσελίδες που στα δικά μου μάτια τις θεωρώ ανεξάρτητες και έγκυρες.


Ασχολείστε και με τη διδασκαλία. Τι μαθήματα διδάσκετε;


Το life coaching είναι στην ουσία ένα μέσον διδασκαλίας. Μέσα από αυτό πέρα από την άμεση βοήθεια που προσπαθώ να παρέχω προσπαθώ να αλλάξω πεποιθήσεις που είναι οι αιτίες για κάποιον να μην μπορεί να γίνει ευτυχισμένος και να έχει μέσα του την εσωτερική γαλήνη. Προσπαθώ να δώσω να καταλάβει κάποιος πως μπορεί να αποκτήσει τα πάντα αρκεί να το θελήσει πραγματικά.


Μια ευχή..


Εύχομαι αληθινά να μπορέσουν κάποια μέρα να καταλάβουν όλοι πως το να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή είναι προσωπική τους επιλογή.


Ευχαριστώ πολύ..

113 views0 comments