• Eliotropia

Συνέντευξη με τη νηπιαγωγό, ηθοποιό και συγγραφέα Αθανασία Κιφοκέρη

Πες μας μερικά πράγματα για τον εαυτό σου..

Ονομάζομαι Κιφοκέρη Αθανασία είμαι νηπιαγωγός , συγγραφέας και συνάμα ασχολούμαι με την υποκριτική. Εργάζομαι σε ένα τοπικό κανάλι και τον ελεύθερο μου χρόνο παρακολουθώ πολλές παραστάσεις στο θέατρο και επίσης μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω .


Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον καλλιτεχνικό τομέα;

Από όταν ήμουν πολύ μικρή οι γονείς μου με είχαν γράψει σε ωδείο για να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής. Επίσης, στην παιδική μου ηλικία είχα παρακολουθήσει μαθήματα χορού. Αργότερα, όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα να ασχολούμαι με την συγγραφή και από το 2014 συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους όπου προωθούν τα βιβλία μου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με καταξιωμένους δάσκαλους στο Θέατρο των Αλλαγών και μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι έχω γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό μου και βρήκα πτυχές μέσα μου που δεν ήξερα ότι είχα. Συνεπώς από πολύ μικρή ασχολούμουν με τα καλλιτεχνικά και η αγάπη μου αυτή με κάνει να ασχολούμαι μέχρι τώρα.


Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία σου..

Έχω γράψει ένα βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό το οποίο απευθύνεται σε γονείς και δίνει συμβουλές στο πως να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που ενδεχομένως τα παιδιά αντιμετωπίζουν στο σχολειό, έχω γράψει ένα παιδικό βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και μιλάει για την σπουδαιότητα της φιλίας και το τελευταίο μου βιβλίο "Like στον έρωτα" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις bookstars είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για τις γνωριμίες μέσω internet και για το πόσο μπορούν να οδηγήσουν σε αληθινά συναισθήματα. Γενικά μου αρέσει να γράφω και για τα παιδιά αλλά και για ενήλικες για αυτό έχω γράψει και παιδικό βιβλίο αλλά και μυθιστορήματα τα οποία πιστεύω ότι κάνουν καλή παρέα στους αναγνώστες. Τέλος έγραψα ένα διήγημα το οποίο συμπεριλήφθηκε σε συλλογικό βιβλίο με τίτλο τα Διηγήματα του Εγκλεισμού από τις εκδόσεις Άπαρσις.
Αγαπημένος συγγραφέας;

Ευγένιος Τριβιζάς

Αγαπημένο βιβλίο αυτή την εποχή;

Ένα βιβλίο αυτογνωσίας του συγγραφέα Κώστα Ευθυμίου.


Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια φήμη περί αφαίρεσης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα ελληνικά σχολεία. Ποια η γνώμη σου;

Αυτό είναι κατά την γνώμη μου εγκληματικό εαν γίνει καθώς τα καλλιτεχνικά πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο και μαλιστα να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς με τα καλλιτεχνικά οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εκφράζουν τα συναισθήματα τους να εκτονώνονται από την πίεση των άλλων μαθημάτων και συνάμα να εκφράζουν την δημιουργικότητά τους.
Τα social media έχουν βοηθήσει στη δουλειά σου;

Τα social media βοηθούν στο να μπορείς να επικοινωνείς πιο άμεσα με το αναγνωστικό κοινό ωστόσο δεν θεωρώ ότι με εχουν βοηθήσει έμπρακτα στην δουλειά μου.Ο ρόλος της αρνητικής κριτικής;

Η αρνητική κριτική εαν δεν είναι κακοπροαίρετη και έχει κάποια βάση λειτουργεί θετικά καθώς με κάνει να θέλω να βελτιωθω και να γίνομαι καλύτερη οπό τε δεν με στεναχωρεί ίσα ίσα με κινητοποιεί στο να προσπαθώ να βελτιωνομαι στην δουλειά μου.


Από που προέρχεται η έμπνευση σου;

Έμπνευση μπορεί να μου δώσει το οτιδήποτε μια ιστορία που θα ακούσω ή ακόμα και μια βόλτα ένα ταξίδι που θα κάνω μπορεί να με εμπνεύσει και να μου δώσει ερεθίσματα να δημιουργήσω μια ιστορία από το μηδέν.


Ποιο ρόλο θα ήθελες να παίξεις στο θέατρο;

Την Πραξαγορα στις Εκκλησιαζουσες του Αριστοφάνη.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να παίξεις σε μια σειρά του εξωτερικού θα εγκατέλειπες τα πάντα για να πας;

Φυσικά θεωρώ ότι όταν σου δίνεται μια ευκαιρία πρέπει να την α ρπαζεις και να κάνεις το καλύτερο για να την αξιοποιήσεις.


Μια ευχή για να κλείσουμε

Nα κυνηγάτε τα ονειρά σας όσο και άπιαστα να θεωρείται ότι είναι σημασία έχει το ταξίδι προς την Ιθάκη και όχι η Ιθάκη η ίδια. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

89 views0 comments