• Eliotropia

Μιλάμε για τη σωματοφύλαξη με τον Δημήτρη Καρακώστα

Τι είναι η σωματοφύλαξη και ποιοι την χρειάζονται;

Στην ουσία. Είναι συνοδός ασφαλείας γενιά πρόσωπα υψηλής κοινωνικής θέσης Κληρικοί .Επιχειρηματίες. Βουλευτές και γενικότερα άνθρωποι που κατατάσσονται ως "στόχοι". Είναι μια δύσκολη δουλειά κανονιά είναι κοινωνικό λειτούργημα όχι εργασία για αυτό και δεν μπορώ να σου αποκαλύψω πολλά πράγματα για την "δουλειά" για άλογους ασφαλείας.Υπάρχουν σχολές που σε εκπαιδεύουν σε αυτό το αντικείμενο;


Φυσικά αρκετές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Ισραήλ ή στην Αμερική. Εγώ έχω εκπαιδευτεί πρόσφατα σε ένα δεύτερο σχολείο μετά από 7 χρόνια που είχα κάνει το πρώτο και το οποίο είναι αναγνωσμένο σχολείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σας εκπαιδεύουν στα όπλα; Είναι βασικό η ασφαλή χρήση όπλου. Αν και το όπλο δεν είναι το 1 συστατικό.Είναι το ίδιο με τον security ενός mall;


Καμιά σχέση.


Είναι εξειδίκευση.


Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση;


Ένας απλός φύλακας σε mall δεν έχει της προϋπόθεσης ενός συνοδού ασφαλείας Μια εκπαίδευση μπορεί να είναι από 20 ήμερες μέχρι και 1 μήνα στο εξωτερικό. Είναι πολύ επίπονη διαδικασία.


Υπάρχουν και εξ αποστάσεως τα συγκεκριμένα μαθήματα;


Υπάρχουν αλλά εξ αποσπάσεως για εμένα είναι ανέφικτο και γενικά γιατί

έχει πολλή πρακτική εξάσκηση. Το να φυλάς μια Ζωή δεν είναι εύκολα πράγματα Θέλει μυαλό. Το βασικό "όπλο" ενός Συνοδού αυτό είναι να αποτρέπει μια κατάσταση πριν αυτή εξελιχθεί και αποβεί μοιραία.


Πρέπει κάποιος να μένει σε κάποιο χώρο που υπάρχουν τέτοιου είδους άτομα για να έχει δουλειά ένας συνοδός ασφαλείας; Εργάζεσαι το λιγότερο 22 ώρες εξαρτάται μπορεί να είναι και εσώκλειστος 24 ώρες το 24 ωρο. Σε κάποια κατοικία ενός vip μπορεί και όχι.Άρα πρέπει να έχετε εχεμύθεια; Φυσικά. Ακούς βλέπεις.... Σιωπάς!


Τι διαφορές βλέπεις με τον κόσμο του θεάματος;

Καμιά σχεδόν. Όλοι κάνουν διπλή ζωή.


Τι κοινά βλέπεις;

Μπορεί κάποιος πχ να έχει 2 ερωμένες όπως και στο Χόλυγουντ ίσως και παραπάνω Και φυσικά εσύ δεν ξέρεις δεν είδες τίποτα! Μπορεί ο εργοδότης σου να είναι και Καλλιτέχνης Τραγουδιστής ηθοποιός Θέλει γνώση πολεμικών τεχνών Πειθαρχεία Αλληλοσεβασμό Και να φιλτράρεις τα πάντα Να δουλεύουν όλες οι αισθήσεις σου Και καλή γνώση γλώσσας σώματος Να μπορείς να καταλάβεις ποιος εχει πρόθεση και τι!


Αν σου δινόταν η ευκαιρία να δουλέψεις στην Κύπρο. Τι θα έκανες;


Φυσικά και θα ερχόμουν. Αν είχες δει την ομώνυμη ταινία το Σωματοφύλακα. Θα δεις ότι το Χολυγουντ σε βιάζει στην αυταπάτη του έρωτα μεταξύ του Επίσημου και του Συνοδού. Πράγμα φυσικά που ρεαλιστικά μπορεί να υπάρξει αλλά σε ένα ποσοστό της τάξεως του 1%.


Είναι καθαρά αντρικό επάγγελμα;


Υπάρχουν και γυναίκες και μάλιστα πολύ καλά εκπαιδευμένες. Μην σου πω καμιά φορά και καλύτερες από άνδρες. Παράδειγμα στο Ισραήλ.


Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;


Είναι κάτι που το αγαπάω πολύ το κομμάτι της ασφάλειας. Είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις ότι αν χρειασθεί να κοπιάσεις για σώσεις μια ζωή. Θα πρέπει να το κάνεις με περίσσιο θάρρος, με αυταπάρνηση.. Περνάς δύσκολα τα κριτήρια μπορεί να σε πάνε σε ένα σχολείο με 2000 άτομα και να τα καταφέρουν μόνο οι 10. Θέλει πάνω από όλα πίστη στον εαυτό σου, αγάπη, σκληρή δουλειά, ψυχική και σωματική.. Για να μπορέσει κάποιος να τα καταφέρει. Όταν ζεις με έναν άνθρωπο δίπλα σου 24 ώρες στην ουσία είναι οικογένειά σου.


Με τις γυναίκες τι γίνεται;


Αυτό το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις δυστυχώς το μυαλό μιας γυναίκας τρέχει με έτη φωτός .

Νομίζοντας πως επειδή είναι Συνοδος μπορεί να εχει αφεντικό ένα υπέροχο μοντέλο. Παρερμηνεύουν πράγματα. Ο Συνοδος ασφαλείας των Καρντασιαν είναι Έλληνας Το ότι είναι δίπλα στην Καρντασιαν δεν σημαίνει ούτε ότι είναι εκεί ως γόης για να την φλερτάρει ούτε κάτι άλλο. Είναι απλά Συνοδός Ασφαλείας.130 views0 comments