• Eliotropia

Ήρθε το 2021 και έφερε το κύμα - κίνημα #metoo

Updated: Feb 12

Όπως φάνηκε πολλοί άνθρωποι όταν ανέβουν επαγγελματικά προσπαθούν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας.


Αυτή την περίοδο κυριαρχεί το κύμα #metoo και έχει να κάνει με τη σεξουαλική βία, τη ψυχολογική βία, τη λεκτική βία, τους εκβιασμούς, τις παρενοχλήσεις κτλ.


Μετά την καταγγελίας της κυρίας Μπεκατώρου άνοιξε αυτό που λέμε οι δημοσιογράφοι ο ασκός του Αιόλου. Βέβαια, αυτά όλα δεν αφορούν μόνο τον αθλητισμό και το χώρο του πολιτισμού αλλά και άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Αυτά γίνονται παντού και γίνονταν πάντα αλλά κανένας μέχρι πρόσφατα δεν είχε το θάρρος να μιλήσει, μερικές φορές έπαιξε ρόλο το πολύ νεαρό της ηλικίας διότι όσο πιο μικρό είναι ένα άτομο τόσο πιο πολύ φοβάται να μιλήσει. Ας απαλλαγούμε λοιπόν από τους φόβους και τις ενοχές, ας μιλήσουμε ελεύθερα. Ας τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται.


Λοιπόν, αυτά υπάρχουν όπως είδατε και στο χώρο της εκπαίδευσης, ήδη έγιναν καταγγελίες που αφορούν ένα πανεπιστήμιο της Βορείου Ελλάδος. Είστε έτοιμοι να διαβάσετε και μια υπόθεση που αφορά ένα πανεπιστήμιο της Κύπρου;

Δεν θα αναφέρω δημοσίως το όνομα του ιδρύματος, καθώς αυτό δεν είναι καταγγελία και θα προσπαθήσω πολλές λεπτομέρειες να τις παραλείψω λόγω του ότι έγιναν καταγγελίες την εποχή που έγινε το συμβάν και έχει λυθεί το θέμα. Το γράφω απλά για να δείτε ότι υπάρχει σωτηρία, έστω και με καθυστέρηση. Περιττό να αναφέρω ότι όταν αποδείχθηκε η αθωότητά μου, ο πρώην πρύτανης του εν λόγω πανεπιστημίου δεν δέχθηκε να δει τα φώτα της δημοσιότητας αυτό το συμβάν. Δεν τους σύμφερε! Εάν όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς εννοείται πως θα είχε δημοσιότητα το πράγμα και θα έπαιζαν το ρόλο του θύματος.


Το 2015 συμπλήρωσα μία αίτηση για εργασία και εργοδοτήθηκα σε ένα πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Δυστυχώς τα άτομα που ήταν εκεί δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμα, δεν ήθελαν εκεί κανέναν πέραν από την κλίκα τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα λόγω των συκοφαντιών τους, των κουτσομπολιών τους και των εκβιασμών τους, να χάσω τη δουλειά μου. Από τότε ομολογώ πως δεν το θεωρώ πανεπιστήμιο αλλά καφενείο. Λυπάμαι αλλά αυτές δεν είναι συμπεριφορές εκπαιδευτικού ιδρύματος.


Το πανεπιστήμιο δεν τήρησε το απόρρητο των προσωπικών μου δεδομένων, με αντιμετώπισε σαν εγκληματία, έδωσε τηλέφωνο και διεύθυνση σε αυτά τα άτομα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δέχομαι εκβιασμούς από αστυνομία και δικηγόρους. Αυτοί είχαν προβεί σε αυτές τις ενέργειες επειδή είχα κάνει καταγγελίες στους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, δεν ήθελαν να πω ούτε να μαθευτεί τι έκαναν οπότε έκαναν ψευδείς καταγγελίες.


Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκαν ότι τους απείλησα τη ζωή και ότι το είπα στο τηλέφωνο ενός από τα άτομα αυτά. Για να μην μακρηγορώ, ζήτησα βοήθεια από πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένου και αρμοδίων του συγκεκριμένου πανεπιστημίου αλλά δεν έλαβα καμία βοήθεια, καμία στήριξη και είχα όπως είπα πιο πάνω την αντιμετώπιση εγκληματία. Ένα πανεπιστήμιο βασίστηκε στα λόγια καφενείου μίας κλίκας. Πίστεψαν αυτό το πράγμα χωρίς να κάνουν καν έρευνες. Δεν τους ένοιαζε!


Τελικά, το 2017 έκανα καταγγελία στην ελεγκτική υπηρεσία, δεν θα πω δημοσίως τι έγραψα στην επιστολή μου διότι είναι απόρρητη, έτσι ζήτησα να μείνει, θα σας πω μόνο ότι ζήτησα μεταξύ άλλων και την άρση απορρήτου των επικοινωνιών ούτως ώστε να αποδειχθεί ότι ουδέποτε τους απείλησα τη ζωή και έτσι έγινε και γλίτωσα. Σώ-θη-κα! Αθωώθηκα!


Να σας πω ότι την ίδια περίοδο που έγινε έρευνα στο χώρο τους, στα τηλέφωνα κτλ, μου κίνησαν αγωγή επειδή υποψιάστηκαν ότι εγώ έστειλα την επιστολή κάτι που δεν παραδέχθηκα λόγω του ότι η καταγγελία μου ήταν ανώνυμη και απόρρητη.. Η αγωγή γύρισε μπούμερανκ για περισσότερες έρευνες και τα άτομα αυτά καρφώθηκαν μόνα τους. Εγώ αποχώρησα από την υπόθεση και την άφησα εξολοκλήρου στην ελεγκτική υπηρεσία διότι εγώ δεν είμαι τιμωρός και θεωρώ πως εφόσον το κράτος τους έβαλε σε αυτές τις θέσεις, το κράτος έχει ευθύνη και πρέπει να τους αναλάβει.


Οι δικηγόροι τους, τους εγκατέλειψαν και απαγορεύεται να με ξαναπιάσουν στο στόμα τους τα άτομα της κλίκας. Δεν έχουν το δικαίωμα να πουν τίποτα διότι είναι όλα εναντίον τους.


Ο λόγος που διάλεξα την ελεγκτική υπηρεσία ήταν επειδή άκουσα τον κύριο Οδυσσέα Μιχαηλίδη να λέει κάποια πράγματα σε ένα ΜΜΕ και τον εμπιστεύτηκα.


Μην φοβάστε να μιλήσετε.. Μιλήστε τώρα..