• Eliotropia

"Και μη χειρότερα" - μια συνέντευξη με την Τίνα Μιχαηλίδου

Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Με λένε Παναγιώτα A.Μιχαηλίδου -ή όπως αλλιώς με φωνάζουν από μωρό Τίνα A. Μιχαηλίδου-είμαι από τη Λευκωσία της Κύπρου με σπουδές στο Καποδιστριακό στο τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας καθώς και στο ΔΙΕΚ Γεννηματάς για Βοηθός Νοσηλευτή στην ειδικότητα των Ειδικών Παθήσεων (Νευρολογία-Ψυχιατρική) & τα τελευταία χρόνια γράφω για σχέσεις και χωρισμούς μέσα από τις δικές μου εμπειρίες μέσα από το δικό μου blog (www.tinamichaelidou.gr), αλλά και μέσα από άλλα site ή έντυπα.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το γράψιμο; Ποια ήταν τα ερεθίσματά σου;

Μου άρεσε από μικρή να γράφω,το λέγανε άλλωστε & οι δασκάλες μου στο Αρσάκειο Ψυχικού στον μπαμπά μου.Διάβαζα & τα καλοκαίρια πολλά εξωσχολικά βιβλία & ταξίδευε το μυαλό μου σε αυτά.Οπότε δεν ήθελα & πολύ για να μπω & εγώ σε αυτόν τον χώρο.

Η έμπνευση σου από που πηγάζει;

Από δικούς μου χωρισμούς,από χωρισμούς φίλων μου,αλλά & από τα τραγούδια του Γιάννη Πλούταρχου τον οποίο τον λατρεύω & τον ακούω φανατικά.

Θεωρείς τη συγγραφή θεραπευτική; Σου έτυχε κάποιο περιστατικό, κάποια προσωπική εμπειρία και αποφάσισες να γίνεις blogger σχέσεων;

Ναι είναι πολυ θεραπευτική η συγγραφή. Ξεκίνησα να γράφω όταν χώρισα,μου άρεσε να συμβουλεύω τους άλλους.Οπότε έγινα blogger σχέσεων & γράφω για σχέσεις,πρώην & χωρισμούς.

Η συγγραφή σε βοηθά να τα βγάλεις όλα από μέσα σου και να νιώσεις πιο ανάλαφρη από πράγματα που σε ενοχλούν;

Ναι είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας για εμένα.Όταν πονάω ή όταν χωρίζω γράφω τα καλύτερα άρθρα ή τα καλύτερα κεφάλαια.


Ποιο βιβλίο που δεν έχεις γράψει εσύ το λατρεύεις τόσο που θα ήθελες να ήσουν εσύ ο συγγραφέας του;

Δε το έχω σκεφτεί καθόλου αυτό να σου πω την αλήθεια.Όλα τα βιβλία τα λατρεύω,αλλά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ "αχ πόσο θα ήθελα να το έγραφα εγώ!"

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας και ποιο το αγαπημένο σου βιβλίο;

Αγαπημένο βιβλίο & συγγραφέας είναι το Ps i love you της Ahern Cecelia,το οποίο έχει γίνει & ταινία.Το λατρεύω & κάθε φορά κλαίω.


Το να εκδώσει κάποιος το βιβλίο του είναι εύκολη υπόθεσης Μπορεί εύκολα κάποιος να βρει εκδότη;

Όχι δεν είναι καθόλου εύκολο.Θέλει πολύ ψάξιμο & φυσικά να μην απογοητευτεί κάποιος όταν θα λάβει & αρνητική απάντηση.

Το παραδοσιακό βιβλίο με την έννοια που όλοι το ξέρουμε έχει ζήτηση ή κερδίζει σε αυτή την ανεπίσημη “μάχη” το e-book; Ποιο κατά τη γνώμη σου θα διαβαστεί περισσότερο και γιατί;

Νομίζω & τα 2.Εγώ είμαι φανατική του παραδοσιακού βιβλίου,διότι θέλω να πιάνω το βιβλίο στα χέρια μου.Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να πιάνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου,να το ξεφυλλίζεις κλπ.

Το βιβλίο σου λέγεται “και μη χειρότερα” ποιο είναι το θέμα του;

Έχει να κάνει με 11 γυναίκες ιστορίες που είναι άγνωστες μεταξύ τους,αλλά έχουν κάτι κοινό,όλες τους χωρίζουν & βρίσκουν τρόπο για να προχωρήσουν τη ζωή τους.


Τι συμβουλές θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν είτε με τη συγγραφή είτε με το blogging;

Να το τολμήσουν!Και να μην τους νοιάζει ο ανταγωνισμός.Πρέπει τα νέα παιδιά να κάνουν τα όνειρά τους & να τολμούν πάντα!

Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή λένε ότι είναι δύσκολες, δεν κρατάνε πολύ. Τι νομίζεις ότι φταίει σε αυτό;

Νομίζω ότι εμείς τις κάνουμε δύσκολες & φταίμε! Όταν έχουμε σχέση & βγαίνουμε έξω με το ταίρι μας & είμαστε κολλημένοι στα κινητά μας & στα social media φταίμε που δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας.Το φλερτ μέσω social media επίσης είναι ένας λόγος που οι σχέσεις είναι δύσκολες,αλλά νομίζω ότι φταίμε εμείς που δεν ξέρουμε τι θέλουμε & που μπαίνουμε σε μια σχέση,απλά για να λέμε ότι έχουμε σχέση.

Τώρα θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις που με ρωτούν διαρκώς..

Τι πιστεύεις για τις εξ αποστάσεως μακροχρόνιες σχέσεις; Έχουν μέλλον;

Με το χέρι στη καρδιά ποτέ δεν μου άρεσαν οι εξ αποστάσεως σχέσεις.Είναι & θέμα εμπιστοσύνης,είναι ότι δεν βλέπεις τον αλλον κλπ.Κοίτα μέλλον ίσως να έχουν αν υπάρχει εμπιστοσύνη & η επικοινωνία.Όμως είναι δύσκολο,διότι το ζευγάρι σίγουρα θα θέλει να βρίσκετε,αλλά δεν θα μπορεί να το κάνει λόγω διαφόρων συνθηκών.

Όταν ένα ζευγάρι δεν έχει συζήσει ποτέ και μένει ο καθένας στο πατρικό του, έχει μέλλον;

Κοίτα θυμάμαι που έλεγε η μαμά μου ότι για να δεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου πρέπει ή να μείνεις μαζί του ή να πας διακοπές μαζί του.Οπότε νομίζω ότι τα ζευγάρια πρέπει να μένουν μαζί,να μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλον,να δουν βρε παιδί μου πως ξυπνάνε & πως κοιμούνται (εννοώ νευρικά ή χαρούμεν κλπ).Να δουν την καθημερινότητα ο ένας του άλλου,να δουν αν θέλουν τα ίδια πράγματα & αν έχουν χημεία μεταξύ τους.

Η καραντίνα πιστεύεις αποτέλεσε αιτία να αυξηθούν τα διαζύγια;

Πιστεύω πως ναι,διότι στη καραντίνα τα ζευγάρια δεν είχαν κάποια ελευθερία ή τον δικό τους προσωπικό χώρο ώστε να μείνουν λίγο μόνοι τους & να δουν που βρίσκονται.Όμως από την άλλη η καραντίνα έφερε κοντά & πολλά ζευγάρια που ίσως να ειχαν απομακρυνθεί με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Ναι ετοιμάζω κάτι καινούριο,αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά!

Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου;

Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου :

https://24grammata.com/product/328/?fbclid=IwAR0h3P_GBiF0esU4acYn8jh2cx-00ppGvXWKvcLgsJMRKi9qMqlmfUq2t9o

https://www.tinamichaelidou.gr/

https://www.instagram.com/michaelidou_tina/

https://www.instagram.com/exsghostbytinamichaelidou/

https://www.facebook.com/ItsMyLifeByTinaMichaelidou/

https://www.facebook.com/groups/1513009972129927/

https://www.youtube.com/channel/UC1DYwCSK2dACqjJeBLfGv-g

https://twitter.com/TTinoula

Μια ευχή..

Να χαμογελάς πάντα αληθινα,γιατί σου αξίζει & γιατί σου πάει!!!

Ευχαριστώ..

98 views0 comments